Back

Pálinkakészítő Képzés: Hozd ki a Gyümölcsből a Legjobbat – Legyél Hivatalos Mester!

Szenvedélyed a pálinkafőzés, de hiányzik a hivatalos végzettség? Érzed, hogy van érzéked a szakmához, de szeretnéd profi szintre emelni a tudásod és legálisan üzemeltetni a saját főződet? Akkor jó helyen jársz! A mi pálinkakészítő képzésünk pont neked készült!

Tudjuk, hogy a jó pálinka készítése nem csak technológia, hanem művészet is. Ha már most is otthonosan mozogsz a cefrézés és a főzés világában, de szeretnél hivatalos szakképesítést, ami megnyitja előtted a kapukat, nálunk megtalálod a számításod!

Miért pont a Pálinkakészítő Végzettség?

Ez a képzés neked való, ha:

  • Szeretnéd hivatalosan üzemeltetni a pálinkafőződet, vagy egy meglévő üzemben dolgozni.

  • Már értesz a pálinkakészítéshez, de hiányzik a papír.

  • Családi hagyományt vinnél tovább, de professzionális alapon.

  • Rendszerezni és elmélyíteni szeretnéd a már meglévő tudásodat.

  • Megtanulnád a jó minőségű pálinka előállításának minden fortélyát.

A pálinkakészítő szakember tudása az élelmiszeriparban kiemelten értékes. Megtanulhatod az alapanyagismerettől kezdve a gyümölcsfeldolgozáson át a cefrekészítést, erjesztést, lepárlást, majd a pálinkák és párlatok érlelését, palackozását és akár az értékesítését is. Ez a szakma igazi kincs a főzőüzemek számára!

 

A Képzés Részletei – Tiszta és Lényegre Törő

  • KÉPZÉSI DÍJ: 140.000 Ft

  • VIZSGASZERVEZÉSI DÍJ: 60.000 Ft

  • KÉPZÉS AZONOSÍTÓ SZÁMA: 07214018

  • KÉPZÉS IDŐTARTAMA: 2-4 hónap között, a saját tempódban.

  • KÉPZÉS ÓRASZÁMA: 300 óra – részben online képzésben.

 

Rugalmas Képzés – A Hagyomány és a Modernség Találkozása

Nálunk nem kell állandóan iskolapadba ülnöd! Tudjuk, hogy elfoglalt vagy, ezért a képzési folyamatot úgy alakítottuk ki, hogy könnyedén beilleszthető legyen a mindennapjaidba:

  • Az elméleti órákat online tartjuk, így kényelmesen, otthonról tudsz csatlakozni, amikor neked a legmegfelelőbb.

  • Az általunk készített előzetes tudásfelmérés segítségével akár mentesülhetsz is a személyes jelenlétet igénylő kontaktórák alól!

  • A gyakorlati helyszínek Pest Vármegyében és Tolna Vármegyében találhatóak, így a valós főzési folyamatokba is betekintést nyerhetsz.

 

Fontos Dátum és Jelentkezés – Ne maradj le!

  • JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2025. Október 15. (Jelentkezz időben, mielőtt betelnek a helyek!)

  • JELENTKEZÉS MENETE:

    1. Töltsd ki a jelentkezési lapot.

    2. Utald át a 60.000 Ft kezdőrészletet 5 napon belül a bankszámlánkra. A fennmaradó összeget a tanfolyam végéig kell rendezned. A díjbekérőt a jelentkezési lap kitöltése után küldjük.

Képzés Megkezdésének Feltételei – Minimális Belépés, Maximális Tudás!

 

  • Alapfokú iskolai végzettség (8 általános bizonyítvány).

  • Egészségügyi alkalmassági igazolás.


 

Vizsgainformációk – A Tudásod Bizonyítéka

 

A képzés sikeres elvégzése után a szakmai képzés követelményeinek teljesítéséről kiállított tanúsítvánnyal tudsz vizsgára jelentkezni egy akkreditált vizsgaközpontban.

  • VIZSGAHELYSZÍN: Pest Vármegye és Tolna Vármegye.

  • VIZSGATEVÉKENYSÉGEK:

    • Írásbeli vizsga: 20 feladatot tartalmaz, köztük rövid kifejtős, feleletválasztós és alapvető szakmai számításokat. Akkor sikeres, ha eléred a pontszám legalább 50%-át.

    • Projektfeladat (gyakorlati vizsga): Ez a vizsga 120 perces, és a teljes képesítő vizsga 70%-át teszi ki. Itt mutatod meg a gyakorlatban, mit tudsz: szakmai beszélgetés, illetve a vizsgapálinka elkészítésének bemutatása. Akkor sikeres, ha eléred a pontszám legalább 60%-át.


 

Kérdésed van? Hívd Attilát! Akár hétvégén is! +36 70 311 0674

 

Ne hagyd, hogy a papír hiánya megállítson! Szerezd meg a hivatalos végzettséget, és főzd a legjobb pálinkát! Jelentkezz most!