Back

Mezőgazdasági képzésekre vonatkozó gyakori kérdések

1. Hogy jelentkezhetek és lehet e még jelentkezni?

2. Mennyibe kerül és mit tartalmaz?

3. Hogy fizessem be az összeget?

4. Mik a jelentkezés feltételei?

5. Hova kell járni tanulni?

6. Hogy és mikor kapom meg a tananyagot?

7. Hol lesz a vizsga, és hogy zajlik?

8. Mit kell vinni a vizsgára?

9. Befizettem a tanfolyamot, de nem jövök vizsgázni, jöhetek a következőre?

10. Van e korhatár a jelentkezéshez?

11. Milyen hosszú a tanfolyam

1. Jelentkezni weblapjaink valamelyikén lehet a jelentkezési lap értelemszerű kitöltésével.

2. A tanfolyam teljes összege Áfa mentes és az aktuális tanfolyam mellett található.  60 ezer Ft-ot (néha ez az összeg változhat)beiratkozáskor kell fizetni a Fennmaradó összeget a tanfolyam végéig kell kiegyenlíteni egy vagy több részletben. Ha bármely okból nem tudja befejezni a tanfolyamot, az addig befizetett összeget a tanuló elveszíti. Vizsgadíj: 40 és 60.000 Ft között mozog (képzésenként változó)melyet a vizsgaközpontnak fizet. Némely tanfolyam díja tartalmazza a vizsgaszervezési költséget is.

3. Internetes banki utalás, bankfiókban személyesen, postán, illetve személyesen az oktatáson. Számlát arra a névre állítjuk ki melyet előzetesen a jelentkezési lapon Ön megadott.

4. Minimum 8 általánossal, és a tanfolyam megkezdésekor kiállított munkaegészségügyi orvosi igazolással, melynek megjegyzés rovatába mezőgazdász megnevezése szükséges. Ez oldalunkról letölthető.

5. Regionálisan az Ön lakóhelye közelében szervezünk konzultációkat, az oktatásokon előzetes egyeztetés alapján Önnek részt kell venni. Ez Budapesten, ill Tolna megyében, valamint egyéni kérés formájában On-line (otthonában a számítógépen élő adás megtekintése) is működik. Az elektronikus formában átadott tananyag valamennyi vizsgához kötődő kérdéssor kidolgozását tartalmazza. A gyakorlati felkészítésről szintén videós ismeretanyagot küldünk. Egy konzultáción kötelező részt venni!

6. Beiratkozást követően valamennyi tananyagot elektronikus formában kapja meg a tanuló, melyhez egy felhasználónév és egy jelszó segítségével férhet hozzá. Ezt e-mailben fogja megkapni.

 

7. A központi vizsga a Vizsgaközpont által kijelölt telepen fog történni. Ez tolna megyében és Pest megyében is megtalálható. Aktuális helyzetről érdeklődjön telefonon.

 

8. Szükséges mind az 2 személyi kártyának a megléte (személyi igazolvány, lakcímkártya).

9. Amennyiben nem érkezik meg a tanuló a vizsga napján, vagy vizsga előtt 5 napon belül lemondja az vizsgaidőpontot, a részéről már befizetett vizsgadíjat a vizsgaközpont nem utalja vissza, a következő vizsgára újbóli vizsgadíj befizetése szükséges.

10. A beiratkozott tanuló a felnőttképzési törvénynek megfelelően nem lehet tanköteles, középiskolai tanulmányokat nem folytathat.

11. Tanfolyamok hossza a résztvevő előzetes tudásszintjétől, illetve a törvényileg előírt kötelező óraszámok teljesítésétől függ. Általában 1 – 3 hónap.

 

AZ FELK Kft. fenntartja a jogot az esetleges jogszabály változások miatti módosításokra.